Prof. Naci Görür’ün bu sözleri uykuları kaçırır! ‘Deprem üretmeye gebe’

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Erzincan ve Karlıova Arasında Deprem Tehlikesi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ve Karlıova arasındaki deprem riskine dikkat çekti. Görür, “6 Şubat depremleri de o bölgeye enerji transfer etti. Bu ülkede yakın bir zamanda deprem olacaksa burada olma ihtimali fazla. İhtimali fazla olan yeri insanıma ben anlatmak zorundayım.” açıklamasında bulundu.

İstanbul Geliyorum Diye Bağıran Bir Deprem

Görür, SÖZCÜ TV’de Başka Bir Söz programında deprem konusuna değindi. Bilim dünyasında, depremlerin kestirilmesi konusunda farklı yöntemler kullanıldığını belirten Görür şunları söyledi: “Hiçbir depremin birbiriyle benzer yönü yok. Karakteristikleriyle genellikle diğerine benzemiyor. İstanbul geliyorum diye bağıran bir deprem diye bilim dünyasında kıyaslanıyor. Bu belirtiler Çin’de ya da Afrika’da gözlenmiyor.”

“Yedisu Fayı’nın Deprem Üreteceğinden Endişeliyiz”

Depreme ilişkin açıklamalar yapan Görür, “Türkiye’de deprem dirençliliğine vurgu yapılıyor. Ben ve diğer yer bilimci arkadaşlarım, Erzincan ile Karlıova arasında Yedisu Fayı’nın o bölgede deprem üreteceğinden ciddi endişe ediyoruz. Kehanete gerek yok.” dedi.

“Yedisu Fayı’nda deprem periyodu doldu. 250 senede bir deprem üretiyor. En son deprem 1790’larda gerçekleşti. Bu bölge depreme hazır.” şeklinde devam eden açıklamalarında Görür, “1939 Erzincan depremi olduğunda bu kesim kırılmamıştı. Kırılmaya hazır hale gelerek daha tehlikeli bir duruma geldi.” ifadelerini kullandı.

“Bu Ülkede Yakın Zamanda Deprem Olacaksa Burada Olma İhtimali Fazla”

Görür, “6 Şubat depremleri de o bölgeye enerji transfer etti. Eğer bu ülkede yakın bir zamanda deprem olacaksa, bu bölgede olma ihtimali fazla. İhtimali fazla olan yerleri insanlara anlatmak zorundayım.” şeklinde uyardı.

“Maraş, Malatya, Hatay İçin Uyardık; Kimse Dinlemedi”

“Senelerce Maraş’a, Malatya’ya, Hatay’a dikkat edin diye bağırdık, deprem geliyor diye. Bölgede yaşayan herkes bilir. Ne yazık ki, kimse bunu ciddiye almadı. Devlet yetkililerine raporları ilettik ancak gereken önlem alınmadı. Bilim dünyası olarak ne yapalım?” şeklinde sorular yöneltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir