Kandil simidi yaparken olmazsa olmaz iki malzeme mahlep ve susamdır. Elinizde bulunan susam kavrulmamış ise yanmaz bir tavada sürekli karıştırarak kavurmanız gerekir. İşin püf noktası ise kavrulan susamı tavada bırakmadan hemen bir tabağa almanız! Aksi halde susam yanar.
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurta sarısı (beyazı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapımı
Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Unu kontrollü ilave edip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan parçalar koparıp şekil verelim.
Önce ayırdığımız yumurtanın beyazına ardından kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
Bütün malzemeleri bu şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim.